Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri IEEEXtreme 24 Saat Programlama Yarışmasına Katıldılar

DAÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri IEEEXtreme 24 Saat Programlama Yarışmasına Katıldılar
Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2015, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri ile Bilgisayar Mühendisliği çatısı altında eğitim veren Yazılım Mühendisliği Programı, Elektrik Elektronik Mühendisliği’ne bağlı Bilişim Sistemleri Mühendisliği Programı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin oluşturduğu üç yazılım grubu Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından organize edilen “IEEEXtreme 9.0” isimli uluslararası programlama yarışmasına katıldılar.

Bilgisayar Mühendisliği’nde gerçekleştirilen söz konusu yarışmaya katılan öğrenciler 24 saat içinde IEEE tarafından gönderilen soruları IEEE üyesi bir öğretim elemanı nezaretinde çözdüler.

Yarışmaya “EmuNullPointer” grubu adı altında Yusuf Küçükkaya, Müslüm Öncel, Serhat Perkmen; grub “Hexa” adı altında Abdulrahman Zurghani, Sagdat Kozhakhmetov, Mahdy Nasr; “HelloFamagusta” grubu adı altında Yusuf Topal, Mustafa Murat Yatgın ve Mustafa Güler katıldı. Yarışmaya danışman öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Adnan Acan, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ünveren ve Prof. Dr. Hasan Demirel ile birlikte hazırlanan öğrenciler yorucu bir yarışma süreci geçirdiklerini fakat DAÜ’yü ve KKTC’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıkları için mutlu olduklarını belirttiler.

IEEEXtreme Uluslararası Programlama Yarışması, IEEE tarafından her yıl yaklaşık 1500- 1700 grubun katılımı ile düzenlenen ve dünyada bulunan IEEE üyesi öğrencilerin katıldığı bir yarışmadır. Yarışmanın süresi 24 saat olup öğrenciler bu süre zarfında IEEE tarafından gönderilen soruları IEEE üyesi bir öğretim elemanı nezaretinde çözmekle yükümlüdür.

DAÜ Web Siteleri