Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ndeki laboratuvarlar 8 değişik amaç için kullanılmaktadır. Bölüm bazında lisans öğrencileri için 5 bilgisayar laboratuvarı, 1 araştırma ve proje laboratuvarı, 3 bilgisayar araştırma laboratuvarı, 2 mantıksal tasarım ve elektronik laboratuvarı, 1 elektrik ve elektronik laboratuvarı ve MERAC laboratuvarı vardır. Bu 12 laboratuvarı, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Türkçe Bilgisayar Mühendisliği programlarındaki öğrenciler kullanmaktadırlar.
Lisans Programı Bilgisayar Laboratuvarları (7)
İnternet, dosya ve printer sunucularına direkt bağlantısı olan 350'den fazla Pentium bilgisayarla donatılmış lisans programı bilgisayar laboratuvarları öğrencilerin program çerçevesinde aldığı ders ve projelerden doğacak çeşitli bilgisayarla ilgili gereksinimlerini karşılamak amacıyla geniş yazılım araçları sunmaktadır. Bu laboratuvarlardan yararlanan öğrenciler Windows NT, UNIX ve LINUX sunucularına doğrudan bağlantı yapabilirler.
Mobil Uygulama Geliştirme Laboratuvarı (Android)(1)
Bu laboratuvar, android platformu üzerinde uygulama geliştirme için kullanılmaktadır. Bu laboratuvarda bulunan bilgisayarlar android platformunda mobil uygulama geliştirebilmek için gerekli materyaller ile desteklenmektedir.
Mobil Uygulama Geliştirme Laboratuvarı (iOS)(1)
Bu laboratuvar, ios platformu üzerinde uygulama geliştirme için kullanılmaktadır. iOS platformunda mobil uygulama geliştirebilmek için gerekli Apple iMAC bilgisayarlardan oluşmaktadır.
Lisans Araştırma/Proje Laboratuvarı (1)
Bu laboratuvar 4'üncü sınıf öğrencilerin proje ve araştırma çalışmaları için kullanılmaktadır. Bu laboratuvarda bulunan bilgisayarlar sabit disk ve multimedya donanımlarıyla desteklenmektedir.
Msc./Ph.D Araştırma Laboratuvarı(1)
Bilgisayar araştırma laboratuvarı lisansüstü öğrenciler için çeşitli yazılım platformlarına bağlı olan genel amaçlı araştırma olanakları sağlamaktadır.
Mantıksal Tasarım ve Elektronik Laboratuvarları (2)
Tümleşik ve dizisel mantıksal devrelerle ilgili temel bilgileri öğretmeyi amaçlayan Mantıksal Tasarım Laboratuvarı güç kaynaklı, saat üreteçli, LED görüntülü ve IC içeren kurulum sistemlerini bünyesinde barındırmaktadır.
Elektrik ve Elektronik Laboratuvarı (1)
Elektrik ve Elektronik Laboratuvarı elektrik devreleri ve temel elektronik üzerine deney yapma olanakları sağlamak amacıyla kurulmuştur. Laboratuvar bünyesinde voltmetre, amper ölçer, sinyal üreticiler, sinyal görüntüleme cihazı ve diğer ayrık bileşenler bulunmaktadır.
MERAC Laboratuvarı (1)
Kronik hastalıkların daha iyi izlenmesini sağlamak amacı ile mobil uygulamalar geliştirmek ve bunlara paralel olarak sağlık sorunlarının erken teşhisine yardımcı olacak modeller tasarlamak, toplanan veriler doğrultusunda bilimsel yayınlar yapma amaçlı laboratuvardır.