Skip Navigation LinksChairman's-Statement

Bölüm Başkanı'nın Mesajı

Değerli öğrencilerimiz,

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne hoş geldiniz. Bölümümüze katılmakla en doğru kararı verdiğinize emin olabilirsiniz. Bir lisans öğrencisi olarak tecrübeli ve motivasyonu yüksek öğretim üyelerimizden en üst düzeyde eğitim alacak, günümüzün gereksinimleri doğrultusunda sürekli güncellenen ve ACM/IEEE müfredatları ile uyumlu bir müfredat takip edecek, mezun olduğunuzda öğrendiklerinizi uygulamaya koyabileceğiniz iyi bir iş bulabileceğinizin bilinci içinde huzurlu olacaksınız. Bir lisansüstü öğrencisi olarak kendi alanlarında uzman ve aktif araştırıcı olan öğretim üyeleri ile çalışacak, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği alanlarında ileri düzeyde dersler alacak, güncel konularda araştırmalar yapıp elde ettiğiniz neticeleri akademik dergilerde ve konferanslarda insanlığın kullanımına sunacaksınız. Araştırma görevlisi olarak atanmanız durumunda, ek olarak lisans derslerine yardım etme, yardımcı dersler verme ve laboratuvar seansları düzenleme konularında deneyim kazanacaksınız.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1993 yılında kurulmuştur ve hızla büyümüştür. Şimdi öğrenci sayımız 1000’den fazladır ve öğrenci nüfusumuzun üçte ikisi yabancı ülkelerden gelmektedir. Altı değişik ülkeden gelen 16 tam zamanlı öğretim üyelerimiz ve 3 yarı zamanlı öğretim üyelerimiz vardır. Doğal olarak bölümümüzde çok zengin bir uluslararası kültür ortamı mevcuttur.

Bölümümüzde lisans düzeyinde Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce), Bilgisayar Mühendisliği (Türkçe) ve Yazılım Mühendisliği (İngilizce) programları yürütülmektedir. Lisansüstü düzeyde de Yazılım Mühendisliği (Master) ve Bilgisayar Mühendisliği (Master, Doktora) programlarımız mevcuttur. Şu ana kadar bölümümüzden yaklaşık olarak 3000 öğrenci lisans programlarından, 200 öğrenci Master programlarından ve 50’den fazla öğrenci de doktora programımızdan mezun olmuştur. Mezunlarımız değişik ülkelerde adını duyurmuş kurumlarda çalışmaktadırlar.

Bölümümüzün Fransa’da ESTIA ve ABD’de University of North Texas ile işbirliği anlaşmaları mevcuttur. Bu anlaşmalar sayesinde öğrencilerimiz bu kurumlardan ders alabilmektedirler. Anlaşmaların detayları web sayfamızda vardır.

Son olarak izin verirseniz sözlerimi sizlere birkaç tavsiye ile bitirmek istiyorum. Elbette ilk olarak bölümümüzün size sunduğu imkanları kullanarak en iyi eğitimi almalı ve kendinizi ileri teknolojik beceri gerektiren bir iş için hazırlamalısınız. Ancak bunu yaparken lütfen sizden yardım isteyen arkadaşınızdan yardımınızı esirgemeyin, diğer öğrencilerle sosyalleşmek için zaman ayırın, üniversitemizin size sunduğu geniş spor imkanlarını sonuna kadar kullanın, Kıbrıs’ın güzel denizinin, kumunun ve ılık havasının keyfini çıkarmayı ihmal etmeyin, çok sayıdaki tarihi yerlerimizi ziyaret edin, üniversitemizde çok sayıda bulunan öğrenci kulüplerine katılarak değişik müfredat dışı aktivitelere katılın, kısacası hayatınız boyunca unutulmaz anılar olarak hatırlayacağınız güzel ve eksiksiz öğrencilik hayatını DAÜ’de yaşayın. Ve her zaman bilin ki hedeflerinize ulaşmanız için bizler hep yanınızda olacağız.

En iyi dileklerimle,

Prof. Dr. Zeki Bayram