Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

DAÜ ile University of North Texas 3+2 (BS EMU + MS UNT) Çift diploma Anlaşması onaylanmıştır. (4. Sınıf ve MS dersleri UNT'de alınmaktadır)

Yayınlanma Tarihi: 7 Temmuz 2021, Çarşamba

En az tüm ÜÇÜNCÜ sınıf derslerinden geçtiyseniz ve 2021 Bahar Dönemi sonunda CGPA 'iniz en az 3.00 ise Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Işık AYBAY'a e-posta ile başvurabilirsiniz.

ESTIA- Fransa MS ve University of North Texas-ABD BS+MS Ortak Programlarına başvuru bilgisi.

ESTIA-FRANSA İLE ORTAK MS PROGRAMI  ( Dosyayı indirmek için tıklayınız.)

1. Hem DAÜ hem ESTİA MS diploması alınır.

2. Basvuru için DAÜ MS programında en az 5 dersten geçmiş olmak ve en az 3.00 CGPA gerekir.

3. DAÜ MS programında kalan dersler, eşdeğer ders listesinden ESTİA’da tamamlanır. DAÜ’den Tezli diploma isteniyorsa bir de DAÜ ya da ESTIA’da tez çalışması gerekir.

4. ESTIA’da alnacak ders sayısı, DAÜ’de alınmış derslerin sayısı düşürülerek belirlenir. (Toplam yaklaşık 14 ders eksi DAÜ’ de alınanlar)

5. Başvuru için Temmuz ayı ortasına kadar CV+Transkript ve “Letter of Intent” (neden bu programa başvurmak istediğinizi açıklayan 1 sayfalık bilgi notu) ile Bölüm Başkanlığına başvurulur. (online başvuru olabilir)

6. Başvurular, DAÜ- ESTIA ortak komitesince değerlendirilecektir.

UNIVERSITY OF NORTH TEXAS İLE ORTAK

BS (DAÜ) + MS (UNT) PROGRAMI   (Dosyayı indirmek için tıklayınız.)

1. DAU'den  BS,  UNT den MS diploması alınır.

2. Başvuru  için  DAÜ BS programında (CMPE veya CMSE ingilizce ) ilk üç sınıfın tüm derslerinden başarıyla geçmiş olmak  ve en az 3.00 CGPA gerekir.

3. DAÜ BS programınıdan kalan dersler, UNT'de eşdeğer ders listesinden ders alınarak tamamlanır.

4. UNT'de  ilk yıl alınacak derslerin her dönem en az birer tanesi  UNT MS derslerinden olmalıdır.

5. DAÜ BS programı UNT'de tamamlandığında, UNT MS  programına  otomatik  geçiş  yapılır ve  UNT'de alınan MS dersleri programa sayılır.

6, Tuition (ücret), yurt ve geçinme masrafları ile ilgili sorular için:  Kathryn.Beasley@unt.edu  adresine e-posta yollayabilirsiniz.

7, Basvurular Temmuz ayında yapılarak DAÜ –UNT ortak komitesince değerlendirilecektir.