Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ ile University of Nice Sophia Antipolis Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

DAÜ ile University of Nice Sophia Antipolis Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2016, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Fransa’da bulunan University of Nice Sophia Antipolis arasında ikili akademik program ve projelere imkan veren çerçeve işbirliği anlaşması geçtiğimiz günlerde Nice şehrinde imzalandı.

Protokole DAÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren, University of Nice Sophia Antipolis adına ise Rektör Prof. Dr. Frederique Vidal imza koydu. University of Nice Sophia Antipolis adına Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Jean Christophe Martin ve DAÜ adına Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Aybay da imza töreninde hazır bulundu.

İmzalanan anlaşma, her iki üniversitenin lisans ve lisansüstü aşamalarda ortak program geliştirmelerine, ortak araştırma projeleri yürütmelerine ve akademisyen değişim programlarına olanak sağlamakta.

Prof. Dr. Eren ve Prof. Dr. Aybay, University of Nice Sophia Antipolis Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Serge Miranda rehberliğinde, Üniversite akademik programları ve Sophia – Antipolis Teknoparkı’nın projeleri konusunda çeşitli bilgilendirme toplantılarına katıldı ve detaylı işbirliği projeleri hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Fransa’nın devlet üniversiteleri arasında yer alan ve 1965 yılında kurulan University of Nice Sophia Antipolis, sekiz fakültede 25 binin üzerinde öğrenciye eğitim veriyor.

DAÜ Web Siteleri