Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Sıralamasında Kıbrıs’ta 1., Türkiye’de 3. Oldu

DAÜ Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Sıralamasında Kıbrıs’ta 1., Türkiye’de 3. Oldu
Yayınlanma Tarihi: 5 Temmuz 2023, Çarşamba

Dünya’nın en yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE), 2023 yılı için dünyada eğitime son 50 yıl içerisinde başlamış en iyi genç üniversiteler sıralamasını açıkladı.

DAÜ Güçlü Yükselişini Sürdürüyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), geçtiğimiz yıla göre listeye alınan üniversite sayısındaki artışa rağmen, 153’üncü sıradaki konumunu bu yıl 101-150 bandına yükselterek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ve Kıbrıs Adası genelinde 1. sırayı elde etti. Listeye KKTC’den 2, Güney Kıbrıs’tan ise 3 üniversite girdi. KKTC’de geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 1. sırada yer alan DAÜ, Kıbrıs Adası genelinde 1’inciliği University of Cyprus ve University of Nicosia ile paylaşırken, Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında ise birinci sırada yer alan Koç Üniversitesi ve ikinci sırada yer alan Sabancı Üniversitesi’nin ardından, Çankaya Üniversitesi ile 3’üncülüğü paylaşarak geçtiğimiz yıla göre bir sıra yükseliş gösterdi.

Listeye Toplamda 605 Üniversite Alındı

Dünya birincisi Singapur’dan Nanyang Technical University olarak açıklanan listeye toplamda 605 üniversite alındı. Geçtiğimiz yıl listeye 539 üniversite girebilmişti. Sıralama, özellikle daha genç olan kurumların kendi aralarında yayın, atıf, eğitim kalitesi ve uluslararasılaşma açısından karşılaştırılmalarına imkan tanıyor.  Dünya genelinde 50 yaşın altındaki genç üniversiteleri eğitim kalitesi, bilimsel araştırmaları, bibliyografik atıfları, uluslararası görünürlüğü ve endüstriyel gelirlerine göre ele alan THE En İyi Genç Üniversiteler Sıralaması 2023, THE Dünya Üniversiteler Sıralaması’ndaki performans ölçekleri kullanılarak belirlendi.

“DAÜ’nün Dünya Sıralamalarındaki Yükselişi Hak Edilmiş Bir Başarıdır”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, uluslararası bağımsız üniversite sıralama kuruluşu tarafından yayınlanan söz konusu sıralamada; DAÜ’nün bir önceki yıla göre yükselişini sürdürerek 153’üncü sıradan 101-150 bandına yükselişinin hak edilmiş bir başarı olduğunu kaydederek, dünya sıralamalarında ilerlemesinin atılan doğru adımların bir yansıması olduğuna dikkat çekti. Her zaman ileri gitmekte olan DAÜ’nün bu başarısında emeği geçen tüm DAÜ personelini tebrik eden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alma sorumluluğunun bilincinde olarak kaliteli eğitim, araştırma ve topluma hizmet noktasındaki çalışmalarını artan bir grafikle sürdüreceğinin de altını çizdi.

DAÜ Web Siteleri