Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

Siber Güvenlik Fikir Maratonu 6-10 Aralık 2021

Yayınlanma Tarihi: 30 Kasım 2021, Salı


Dijital teknolojilerin yaygınlaşması ve sınır aşan doğası nedeniyle siber tehdit ve suçların çeşitlenerek genişlemesine bağlı olarak, ulusal savunmanın asli unsurlarından biri haline gelen siber güvenlik konusunda ülkeler gerekli teknik altyapıyı, kurumsal kapasiteyi ve beşeri sermayeyi oluşturmak üzere yoğun çaba sarf etmektedir.

 

Türkiye'nin siber güvenlik ve veri mahremiyetiyle ilgili teknolojileri geliştirme yeteneğini iyileştirmesi, nitelikli insan kaynağı eksikliğini gidermesi, kurumsal yapılanmasını tamamlaması ve mevzuat altyapısını değişen teknolojiye uyumlu, güncel tutması gerekmektedir.

 

Siber güvenlik alanında farkındalığı artırmak, geliştirilen fikirlerin ve ürünlerin sayısını artırmak, stratejik sektörlerde teknolojinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Bilişim Vadisi ve Türk Telekom iş birliğinde Türkiye Açık Kaynak Platformu koordinasyonunda “Siber Güvenlik" konusunda ve “Yeni Nesil Kimlik ve Erişim Yönetimi Çözümleri" alt başlığında çevrimiçi fikir maratonu düzenleniyor. 

 

Tamamı çevrim içi olarak gerçekleştirilecek “Türk Telekom Fikir Maratonu"nda, alanın önde gelen isimleriyle mentorlük görüşmeleri tümüyle ücretsiz olarak sunulacaktır.

 

Siber Güvenlik Fikir Maratonu'na herkes başvuru yapabilir. 18 yaş altı ekiplerin danışmanları ile birlikte yarışmaya katılmaları gerekmektedir. Katılımlar bireysel ya da takım haline gerçekleştirilebilir. Takım haline yarışacak ekiplerin her birinin ayrı ayrı başvuru yapması ve takım isimlerini doğru olarak forma yazmaları önem arz etmektedir.

 

Son Başvuru Tarihi: 1 Aralık 2021

 

Detaylar ve Başvuru için: www.acikhack.com

 

Saygılarımızla.

Bilişim Vadisi


DAÜ Web Siteleri