DAÜ Mühendislik ve Teknoloji Eğitiminde Dünya Markası Olarak Tescillendi

Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2019, Pazartesi

Dünya’nın en yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE), 2020 yılı için Dünya’nın en iyi mühendislik ve teknoloji eğitimi veren üniversiteleri 16 Ekim 2019, Çarşamba günü açıkladı.

Söz konusu sıralamaya göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sadece Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) listeye girmeyi başararak, 501-600 bandında yer aldı. Toplamda 1,008 üniversitenin girdiği listede DAÜ, Türkiye üniversiteleri arasında Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nin ardından 5. sırada kendisine yer buldu. THE’nin 2020 mühendislik ve teknoloji eğitimi listesine Türkiye’den toplamda 26 üniversite girebildi. DAÜ, Kıbrıs adası genelinde ise ikinci sırayı elde etti. Güney Kıbrıs’tan listeye girmeyi başaran iki üniversite bulunuyor.